Een gelukkige leraar zorgt voor gelukkige kinderen.

(Werk)geluk en ontspanning…ga er maar aan staan als je in het onderwijs werkt! Zeker in tijden van COVID-19. De kinderen van je klas staan op één, gevolgd door ouders, collega’s, toetsen, digitalisering enzovoort. De lijst is eindeloos. 

Wat zou er nu gebeuren als je jezelf op nummer één zet? Durf je dat ook? Een gelukkige leraar zorgt voor gelukkige kinderen. En ze zeggen dat geluk in kleine hoekjes zit. 

Hier een paar tips voor geluksmomentjes in de klas (en eentje voor er buiten;-), want als je om je heen kijkt zijn er best wat te vinden:

  1. Geniet vooral weer van het samen zijn in de klas nadat je elkaar zo lang niet meer hebt gezien. Dat rekenen of dat werkstuk komt wel weer…
  2. Maak weer eens tijd als de kinderen (straks) in je klas aan het werken zijn en geniet er van hoe zelfstandig ze eigenlijk zijn.
  3. Of wandel in je pauze en geniet er even van dat je er niet met je volle aandacht bij hoeft te zijn. 
  4. De meest fijne momenten vinden wij als je tijd maakt om echt in gesprek te gaan met een kind. En niet meteen invult, maar het kind volgt. En als het kind je nodig heeft dat jij zijn vraag niet beantwoordt, maar de goede wedervraag stelt. En dat je dan ineens het kwartje ziet vallen omdat hij weet hoe hij weer verder kan. 

Natuurlijk zit je weer vrij snel in de waan van de dag. Maar elke dag een paar geluksmomentjes pakken, kan en mag je jezelf gunnen! Deel je geluksmomentjes hier. Wellicht dat je anderen inspireert!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *