OVER ONS

Lerarenpunt2210 is opgezet door twee leraren met een hart voor onderwijs. Wij kennen elkaar vanuit een duobaan. Tijdens het samenwerken merkten we al gauw dat we elkaar erg goed aanvullen en aanvoelen, zowel met het inrichten en verbeteren van het onderwijs als met onze persoonlijke kwaliteiten.

Tijdens één van onze wandelingen raakten we aan de praat over het onderwijs. Er gebeurt een heleboel in een klas waar de leraar niet altijd invloed op heeft. Veel van wat er in de maatschappij speelt, belandt op het bordje van de leraar. Dat zorgt aan de ene kant voor zingeving en mooie momenten, maar ook dat de leraar sterk in zijn schoenen moet staan. De leraar moet goed weten wie hij/zij zelf is en waar hij/zij voor wil staan. Dus zichzelf op nummer één zetten en ruimte creëren voor eigen ontwikkeling! Om vanuit eigen verlangens en talenten te kunnen groeien en van hieruit ook de kinderen het beste te kunnen bieden. Daarom mogen leraren best “een punt maken” om zichzelf weer als spil in het onderwijs neer te zetten.

En zo waren we op het punt aanbeland dat we besloten om het onderwijs weer terug te brengen naar de kern en het beroep leraar weer positief in beeld te brengen.

Lerarenpunt2210 was een feit! Doe je mee? Geen punt, toch?!