Collega’s zijn belangrijk voor je werkgeluk!

Fijn om na een lange tijd thuiswerken je collega’s (straks) weer te zien en bij het koffiezetapparaat bij te kletsen! Bij een meting in een nieuwsbericht kwam ook naar voren dat de meeste werknemers tijdens het thuiswerken écht contact met collega’s het meest gemist hebben. Waarom zijn collega’s zo belangrijk voor jouw werkgeluk? 

Allereerst behoor je samen tot een team. En als het goed is maken jullie een fijne en veilige werksfeer. Met een fijne omgang mét elkaar en oprechte interesse ín elkaar. Een enthousiaste collega zorgt ook voor een positieve werksfeer. En een aanpakker die een ondernemende instelling heeft, zorgt dat zaken goed zijn geregeld. Een prettige collega heeft vaak de volgende eigenschappen: betrouwbaar, behulpzaam, talentvol, vrolijk en aardig. 

Bij een goede werksfeer motiveren jullie elkaar om vanuit je eigen talenten te werken. Of word je geïnspireerd door elkaars talenten. Als ieder werkt vanuit zijn/haar eigen talent maakt dat het team effectief en ook een stuk gelukkiger. Deels is het fijn als je op elkaar lijkt, maar maak vooral gebruik van elkaars verschillen en vul elkaar aan.

En dit alles hebben we best gemist tijdens het thuiswerken…natuurlijk was die enthousiaste collega nog steeds vol vuur en die betrouwbare collega kwam zijn afspraken na. Maar met een scherm er tussen is dat toch heel anders dan op de werkvloer…

Heb jij een collega die je in het zonnetje zou willen zetten en waarom? Laat een reactie achter!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *